Velež nema pravo na kiks
Perica Ivetić

Pet utakmica bez pobjede

Velež nema pravo na kiks

M. Maksimović

Fudbaleri Veleža sutra u Vrapčićima dočekuju Slobodu koja je u ovom trenutku tek na 15.mjestu na tabeli, ali ima svega dva boda manje od svojih sutrašnjih domaćina.

I dok je Sloboda u problemima cijelu ovu polusezonu, Velež je u svoju crnu seriju ušao nakon Travnika. Od te utakmice i pobjede 4:1, fudbaleri Veleža ne znaju za slavlje u prvenstvu, u pet utakmica osvojen je samo jedan bod.

Sloboda je posljednja prilika da se nešto napravi pred svojim navijačima, jer do kraja Velež u prvenstvu ima još jedno gostovanje u Gabeli. I dalje su zbog povrede u autu Merzić, Kazazić, Škaljić i Kajtaz, a pobjede protiv Leotara u prijateljskoj utakmici 5:2, donekle može biti ohrabrenje pred sutrašnji susret.

''Protiv Leotara smo postigli pet golova u drugom poluvremenu i nadam se da ćemo i protiv Slobode početi zabijati. U takvoj smo situaciji da pobjede ne smije doći u pitanje i nadam se da možemo nakon Slobode povezati još dvije dobre partije u Kupu i prvenstvu kako bi smo barem dijelom nadoknadili sve ono što smo izgubili u posljednjih nekoliko utakmica'' naglašava Perica Ivetić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.