Velez novom pobjedom ostao na vrhu

Velez novom pobjedom ostao na vrhu

Nakon 15. odigranog kola na tabeli argentinskog nogometnog prvenstva vodi Velez Sarsfield sa tri boda prednosti u odnosu na Godoy Cruz.

Velez je golovima Maxija Moraleza i Santiaga Silve u ovom kolu bio bolji od Gimnasije na svom terenu, dok je Godoy Cruz u gostima kod Banfielda odigrao samo 1:1. Trećeplasirani Lanus nije imao mnogo problema kod Tigrea gdje je slavio sa 3:0 uz hatrick Silvia Romera.

Patricio Rodriguez, Facuno Parra i Nestor Silvera su vodili Independiente do pobjede protiv Colona 3:1, a najveći argentinski klubovi River Plate i Boca Juniors su u ovom kolu osvojili tek po jedan bod.

River je na svom terenu u gradskom derbiju protiv San Lorenza odigrao 1:1, dok je Pablo Mouche golom u 80. minuti spasio Bocu poraza na gostovanju kod Arsenal Sarandija 2:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.