Velež od danas na Bjelašnici

Rođeni pobjegli od vrućine

Velež od danas na Bjelašnici

M. Maksimović

Od danas fudbaleri Veleža malo lakše dišu.Predhodne tri sedmice su radili u Mostaru u izuzetno neugodnim uslovima koji su proizvod visokih temperatura koje vladaju u gradu na Neretvi.

Ekipa je danas doputovala na Bjelašnicu gdje će ostati narednih deset dana.Druga faza priprema, pored uobičajenog ritma od dva treninga dnevno, ponudit će i četiri prijateljske utakmice. U nedelju će „Rođeni“ snage odmjeriti sa Slavijom iz Lukavice, dok će u četvrtak igrati sa Olimpicom.

Obje utakmice će se igrati u popodnevnom terminu, a tačnu satnicu odredit će treneri ekipa u dogovoru i u skladu sa vremenskim uslovima.Također, Velež će odraditi i dvije utakmice na turniru u Ilijašu. Polufinalne utakmice su na rasporedu u nedelju 15. jula, dok se mečevi za plasman igraju dan kasnije.

U odnosu na prošlu sezonu, Velež nije pretrpio prevelike promjene u igračkom kadru.Od novih imena tu su Ajdin Nuhić, Anel Čurić, Izudin Dedić, Marsel Mace te Maid Jaganjac.Jaganjac je stigao iz ekipe Inđije, Čurić iz Travnika, dok je Nuhić prošlu sezonu odradio u Goraždu. Marcel Mace je igrao u niželigašu, sastavu Višića, dok je Izudin Dedić nosio dres Bjelopoljca.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti