Velež odnio bod sa Otoke

Olimpic nije uspio doći do pobjede

Velež odnio bod sa Otoke

Edmir Škorić

Olimpic i Velež podijelili su bodove na Otoci u utakmici 20. kola Premijer lige BiH. 

 

 

Olimpic je već nakon pet minuta igre stigao do vodstva protiv gostiju iz Mostara. Ivetić je centrirao sa desne strane, Smajić spustio loptu za Duljevića, koji pogađa za 1:0.

 

Nekoliko minuta trajala je radost Vukova. Velež je do poravnanja stigao samo tri-četiri minute kasnije. Majkić se najbolje snašao u gužvi pred golom Olimpica i pogodio mrežu Hamzića za poravnanje. 

 

Do kraja prvog dijela Olimpic je bio opasniji, konstatno napadao, ali mreža Mostaraca se nije tresla do odlaska na odmor. Ista slika i u nastavku - Olimpic napada, Velež se brani.

 

Rođeni su napravili bunker u drugom dijelu i zatvorili sve prilaze ka svom golu. Majkić je još jednom zaprijetio, dok je Ivetić iz slobodnjaka na drugoj strani pucao preko gola. Kako se bližio kraj utakmice, Olimpic je sve više napadao. 

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pokušavali su Vidović, Kapić i Ivetić, zatim je Bašić nakon ubačaja iz kornera pucao pored gola. Odbranio se Velež i u Mostar odlazi sa jednim bodom. 

 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.