Velež opet nema direktora
Problemima nikad kraja

Već viđeno u mostarskom klubu

Velež opet nema direktora

M. Maksimović

Samo tri dana nakon što je Demir Hotić odlučio podnijeti ostavku, Velež jezvanično ostao i bez direktora kluba. Ovo zvanično se može uzeti sa rezervom jer od početka sezona, tačnije ova dva mjeseca tu ulogu obavljao Avdo Kalajdžić kao vršilac dužnosti.Kalajdžić je imao ugovor koji je istekao prvog dana mjeseca oktobra.

''Ja sam tu ulogu prihvatio na jedan kratki period s nadom da će klub pronaći riješenje, odnosno da će biti izabran i novi direktor, ali i predsjednik kluba. Nažalost to se nije dogodilo, moj ugovor je istekao i samim tim ja više nisam vd direktor kluba, vraćam se na svoju staru funkciju koju su obavljao i ranije, a to je direktor omladinske škole. Ono što je uvom klubu potrebno jesu pravi ljudi u upravnom odboru jer ovako sa ovim ljudima ovaj klub ne može funkcionisati. Imamo četiri dana do utakmice u Trebinju, pa onda kraća pauza koju bi klub trebao iskoristiti kako bi prvo održao skupštinu, kako bi se izabralo rukovodstvo kluba, novi trener, uostalom kako bi bi Velež kao klub mogao ozbiljno funkcionisati. Ne želim više obavljati ulogu direktora, ali isto tako nema niti ambicija kada je u pitanju klupa prve ekipe'' naglasio je Kalajdžić.


Velež je nakon svega osam kola opet u nezgodnoj situaciji. Nema direktora, šefa stručnog štaba, ali ni vremena jer liga je krenula, klub je u rezultatskoj krizi i bilo ko da preuzme ulogu direktora, ali i šefa stručnog štaba imat će puno posla.Realno čak i više u samom klubu, jer prva ekipa i dalje radi trenira zahvaljujući Adisu Obadu koji je ljetos održao ekipu zajedno sa veselinom Đurasovićem, a danas prvu ekipu treniraju Adis Obad i Enes Spahić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.