Veleža u septembru čekaju dvije paklene sedmice

Rođeni se vratili pobjedama

Veleža u septembru čekaju dvije paklene sedmice

Admin Čaušević

Lakše se diše u Veležu. Moglo se to vidjeti na licima klupskog rukovodstva koji su s osmijehom dočekali kraj meča na Pecari i pobjedu nad Širokim Brijegom. 

Rođeni su u hercegovačkom derbiju bili zaista sjajni. Odigrali su vrlo dobar meč sa nekoliko sjajnih prilika i na kraju samo jedan postignut gol. Odlučio je precizan udarac glavom kapitena Denisa Zvonića.

Cilj u mostarskom klubu je na reprezentativnu pauzu otići sa još tri boda te popraviti poziciju na tabeli. Za razliku od uvodnih kola sada Feđa Dudić ima nekoliko dana da pripremi ekipu i to je odmah dalo rezultat protiv Širokog Brijega.

U subotu će od 21 dočekati Leotar. Bodove su u ranija dva navrata odnijeli Rudar Prijedor i Sloboda, pa će sada sigurno biti i drugačiji pristup i ulazak u utakmicu.

Mehmed Ćosić, koji zbog stomačne viroze nije igrao na Pecari, bi trebao biti spreman, dok ostaje da se vidi šta će biti sa još uvijek nedovoljno oporavljenim Dženanom Zajmovićem.

Dudića može radovati da je barem za sada riješio jednu glavobolju, a to je pravilo s U21 igračem pošto se Đani Salčin odlično predstavio u svom prvom meču.

Oglasi

Nakon povratka sa pauze pred ekipom Veleža je desetak paklenih dana jer ga očekuju četiri zaista teške i zahtjevne utakmice kako mentalno tako i fizički.

Poslije pauze, 11. septembra na stadionu Rođeni gostuje Sarajevo, a četiri dana kasnije pod Bijelim brijegom na rasporedu je gradski derbi protiv Zrinjskog.

Nakon duela s Plemićima mostarski Crveni će 18. ili 19. septembra gostovati Željezničaru koji na domaćem terenu igra vrlo dobro, dok će niz teških utakmica biti nastavljen novim mečom sredinom sedmice kada u Mostar stiže Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije sedmice od pet paklenih utakmica bit će kompletirane 25. ili 26. septembra gostovanjem trenutnom lideru na tabeli, ekipi Tuzla Cityja.

Inače, u septembru će Velež odigrati još jedan susret. U pitanju je utakmica 1/16 finala Kupa BiH. Susreti su planirani za 29. septembar, a u međuvremenu će biti obavljen i žrijeb parova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1022
Gamad bolje nije ni zasluzila.
4 18
rame
Majke mi, nije mi jasno nesto, evo sto ovi preko ne vole Velez al da toliko mrznje prema Velezu ispoljavaju bosnje ne mogu da vjerujem. Samo zato sto je Velez ono sto treba da bude. Cemu bola to
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi