Velež poražen na Bursa Ataturk stadionu

Susret u sjećanje na legendu Rođenih

Velež poražen na Bursa Ataturk stadionu

Velež je odigrao i posljednju pripremnu utakmicu u Antaliji protiv Bursaspora, koja se igrala u sjećanje na Nenada Bijedića, legende Rođenih i bivšeg igrača, trenera i direktora ovog turskog kluba, koji je preminuo u augustu prošle godine.

Mostarska momčad poražena je u ovom prijateljskom susretu sa 2:0. Bursaspor je od početka susreta bio dominantnija ekipa. Preko defanzivca Milana Stepanova u 24. minuti. Svensson je u 43. minuti pogodio za vodstvo turske ekipe od 2:0.

Početkom drugog poluvremena Dejan Banović odbranio je opasan udarac Ahmeta Arija. Rođeni su uspjeli odbraniti svoj gol do kraja susreta, međutim nisu uspjeli ništa napraviti u napadu, tako da je do kraja utakmice ostao isti rezultat, 2:0.

Bursaspor: Yavuz (69. Sercan Şen), Deniz (46. Bilal), İbrahim (70. Tahacan), Stepanov, Mehmet Sak (46. Cemal), İsmail Haktan (46. Ahmet Arı), Svensson, Barış (46. Musa), Ozan, Emre Pehlivan (46. Batuhan Altıntaş), Bangura (62. Furkan Soyalp)

Velež: Bandović (84. Bobić), Knežević, Lakićević, Kajtaz, Cerić (46. Jazvin), Jugo (46. Hasanović), Kodro, Pehlić (62. Brković), Okić (61. Rovčanin), Zvonić, Hiroš (75. Serdarević)

Treba spomenuti da su prije susreta prvih timova Bursaspora i Veleža, utakmicu odigrali i bivši igrači ovog tuskog kluba, a u tom meču nastupio je i trener mostarske ekipe, Mirza Varešanović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti