Velež poražen na Tušnju, Sloboda pred opstankom

Želja za opstankom prevelika

Velež poražen na Tušnju, Sloboda pred opstankom

Edmir Škorić

Nogometaši Slobode ostvarili su veliku pobjedu u Tuzli nad Veležom, kojom bi, kako sada stvari stoje, mogli zadržati premijerligaški status.

Danima su se u Tuzli pripremali za utakmicu 29. kola protiv Veleža. Najavljivali su crveno-crni pobjedu  nad Mostarcima, koja im je itekako bila imperativ. 

 

Rano su domaći nogometaši stigli do vodstva. Iskusni napadač Alen Mešanović matirao je golmana gostiju Bobića i donio radost za više od 6.000 Slobodinih navijača! Bobić je odbranio udarac Jasmina Mešanovića u 26. minuti.

 

Tuzlaci su danas bili bolji te su uglavnom dominirali terenom, a u 50. minuti pobjednik je riješen. Zolotić je presjekao loptu na sredini terena, u pravom  trenutku proigrao Almira Bekića, koji je atraktivnim udarcem savladao Bobića.

 

Zadržali su domaći dva gola prednosti i do kraja osigurali vrijedna tri boda. Na ruku im idu i ostali rezultati, porazi Leotara i Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.