Velež poražen u Metkoviću
Neretva je slavila 2:0

Loše otvaranje na početku 2012.godine

Velež poražen u Metkoviću

M. Maksimović

U prvoj utakmici na početku priprema za proljetni dio sezone, fudbaleri Veleža se nisu proslavili.Domaća ekipa Neretve je na svom terenu ostvarili pobjedu 2:0.

Hrvatski trećeligaš je stigao do pobjede u drugom dijelu. Milenković je u 56.minuti postigao vodeći gol, a konačnih 2:0 postavio je Bubalo 20 minuta kasnije.

Velež je utakmicu počeo sa Bandovićem na golu, u zadnjoj liniji su igrali Kajtaz, Cerić, Jazvin i Lakičević. Ispred njih su od prve minute zaigrali Mustafa Kodro, Amer Jugo, a priliku je dobio i Fadil Marić. Najistureniji je bio Damir Rovčanin dok sa lijeve odnosno desne strane igrali Ševko Okić i Danijal Brković.

U nastavku je Varešanović napravio devet izmjena, a zaigrali su Bobić, Mahinić, Kalajdžić, Mehremić, Ćemalović, Serdarević, Kaluđerović, 67. Downey te Hajdarević.

U susretu protiv Neretve, Velež Varešanović nije mogao računati na Samira Maerzića i Armela Škaljića koji su lakše povrijeđeni, odnosno na Zlatka Kazazića i Eldara Hasanovića koji su povrijeđeni od ranije.


Neretva - Velež 2:0

NERETVA: Ivanković, Brajković, Jelavić, Kuran, Bezer, Vrnoga, Rako, Kozina, Milinković, Bubalo, Prce. Još su igrali : Hodžić, Buljubašić, T.Dodig, Delalić, Rodin, D.Dodig, Magzan, Mostarac, Bilan, Suton
VELEŽ: Bandović, Jazvin, Cerić, Kajtaz, Lakičević, Kodro, Jugo, Marić, Rovčanin, Brković, Okić.
Još su igrali Bobić, Mahinić, Kalajdžić, Mehremić, Ćemalović, Serdarević, Kaluđerović, Downey, Hajdarević.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.