Brandao ušao i donio pobjedu Veležu

U sjajnoj atmosferi Rođeni savladali Posušje

Brandao ušao i donio pobjedu Veležu

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Mostaru savladao Posušje rezultatom 2:0.

Feđa Dudić je u ovaj meč ušao sa malo izmijenjenim sastavom. Odlučio je odmoriti nekoliko prvotimaca za meč sa AEK-om, a Posušje je to koje je prvo zaprijetilo.

Gosti su već u drugoj minuti mogli povesti. Begić izlazi sam pred Kačavendu, ali loše je izveo pokušaj loba i promjene rezultata nije bilo.

Velež se potom budi. Zubanoviću je poništen gol u petoj minuti, a zatim isti igrač tri minute kasnije ne koristi dobru loptu Ovčine. U 17. minuti i Georgijeviću je opravdano poništen gol.

Nastavio je domaći sastav sa napadima i u ostatku prvog dijela. Zubanović u 19. minuti stvara još jednu šansu, ovog puta šutira pored gola.

Odličnu šansu potom ne koristi ni Zeljković. Ubacio se iz drugog plana, ali ga je Brekalo u posljednji čas blokirao.

Oglasi

Ritam igra je nakon toga malo pao. Velež je bio konkretniji, imao je posjed lopte, ali u prvom poluvremenu nije bilo golova (0:0).

Feđa Dudić na početku drugog poluvremena uvodi Brazilca Brandaa i izmjena mu se odmah isplatila.

Brandao je u 49. minuti fenomenalno uposlio Dejana Georgijevića, a napdač Veleža pogađa za 1:0 i otpor gostiju je konačno slomljen.

Potom je domaći tim stvorio još nekoliko opasnih situacija pred golom gostiju, ali Baćak nije imao previše potrebe za intervencijama.

Opasno je bilo i pred golom Rođenih. Serdarušić u 72. minuti odlično šutira, Kačavenda još bolje brani.

Oglasi

Na drugoj strani prijeti Georgijević, Baćak odlično brani u 78. minuti, a golman gostiju dvije minute kasnije pokazuje kvalitet.

Hasanović je oboren u kazenom prostoru, sudija Šehović pokazuje na bijelu tačku, a odgovornost preuzima Brandao. Međutim, Baćak brani udarac brazilskom fudbaleru i ostaje 1:0 za Velež.

Baćak spašava i četiri minute kasnije nakon udarca Zeljkovića, ali u 86. minuti nije mogao ništa nakon što je sjajni Brandao prekrasno pogodio za 2:0.

Mogao je Velež i do uvjerljivije pobjede, ali je Ćosić u 89. minuti promašio zicer i na kraju je ostalo 2:0.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Velež - Posušje 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež: Kačavenda, Zubanović, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Anđušić, Ovčina, Georgijević, Isić, Radovac.

Posušje: Baćak, J.Barišić, T.Barišić, Bešlić, Landeka, Begić, Krišto, Brekalo, Lučić, Lauš, Vukoja.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Harcos
Tri utakmice tri penala za ucviljenu stoku. Idemooo
6 37
user1616752876
Lideri od danas do Maja 2022.
34 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi