Velez preuzeo vrh tabele

Argentina Clausura

Velez preuzeo vrh tabele

U utakmicama petog kola argenstinske Clausure ponovo je bilo mnogo iznenađenja. Čak šest utakmica je završilo bez pobjednika, a River i Boca su ponovo kiksali.

Lideri tabele, Velez Sarsfield i Colon, upisali su pobjede. Velez je na svom stadionu bio ubjedljiv protiv Independiaentea sa 3:0. Juan Martinez je pred kraj prvog dijela doveo Velez u vodstvo, a u nastavku meča su Maxi Moralez i Santiago Silva potvrdili pobjedu.

Colon je tri boda osvojio na gostovanju kod Chacarita Juniorsa (2:1). German Rivarola je početkom utakmice doveo Colon u vodstvo, pola sata prije kraja Facundo Parra poravnava, a u posljednjoj minuti Federico Nieto donosio pobjedu Colonu.

Pored Veleza i Colona jedini tim koji je u ovom kolu slavio pobjedu bio je Racing koji je slavio sa 1:0 protiv San Lorenza. Pobjednika je odlučio gol Gabriela Hauchea osam minuta prije kraja utakmice.

Ostalih šest utakmica završeno je bez pobjednika. Jedina utakmica koja je završila bez golova bila je ona između aktuelnog prvaka Banfielda i Rosario Centrala. River Plate je igra samo 1:1 na Monumentalu protiv Arsenala, dok je Boca Juniors istim rezultatom okončala meč na gostovanju kod Godoy Cruza. Za River je pogodio Marcelo Gallardo, a za Bocu Martin Palermo.

Istim rezultatom su završile i utakmice između Tigrea i Gimnasije, Tucumana i Argentinos Juniorsa, kao i Newell's Old Boysa i Lanusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.