Nema vremena za odmor: Rođeni "pale motore" 13. juna, biće promjena u igračkom kadru

Dio priprema na Kupresu

Nema vremena za odmor: Rođeni "pale motore" 13. juna, biće promjena u igračkom kadru

A. Beganović

Velež pripreme za narednu sezonu počinje 13. juna. Dio priprema biće odrađen na Kupresu, a biće i određenih promjena u igračkom kadru.

Iako aktuelna fudbalska sezona nije završena stručni štabovi, prije svega onih klubova koji su izborili nastup na evropskoj sceni, već su napravili plan i program priprema za narednu.

Bosnu i Hercegovinu će u Evropi iduće sezone predstavljati Zrinjski (Liga prvaka), te Velež, Tuzla City i Borac (Konferencijska liga) s tim što će Rođeni svoj novi evropski put početi u 2. pretkolu.

Osvajači Kupa Bosne i Hercegovine prvi evropski ispit imat će 21. jula kada je na rasporedu prvi meč 2. pretkola Konferencijske lige što znači da će između službenih nastupa imati pauzu od nekih 50-ak dana.

No, odmor za izabranike Feđe Dudića će zapravo trajati 15 dana s obzirom da će kako SportSport.ba neslužbeno saznaje pripreme Rođenih za novu sezonu početi 13. juna.

Nakon uvodnog rada u Mostaru, Dudić će svoje izabranike najvjerovatnije povesti na Kupres gdje će ostati nekih desetak dana, a tokom priprema biće odigrana tri ili četiri prijateljska meča, a prvi nekih 15-ak dana nakon početka priprema.

Dudić se, kako saznajemo, odlučio za manji broj prijateljskih mečeva jer je kratko vrijeme planirano za pripreme te želi da mu ekipa svježa dočeka prvo evropsko iskušenje.

Peco i Salčin odlaze, ekipu će pojačati minimalno tri provjerena igračka imena

Nakon što se i službeno završi sezona Dudić će sa svojim saradnicima izvšiti analizu svega urađenog u proteklih godinu dana, a izvjesno je da će doći i do određenih promjena u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da se Đani Salčin i Demir Peco vraćaju u svoje klubove (Sarajevo i Varaždin), a sa igračima koji nisu zadovoljili ukuse stručnog štaba i još uvijek su pod ugovorom pokušat će se sporazumno raskinuti saradnja.

Što se tiče dolazaka, i na tome se već radi, a plan je da se tim pojača sa kvalitetnim igračem u svakoj liniji što znači da se na pripremama mogu očekivati 3-4 nova imena.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mig_Mig
Standardna prica. Pojacanja do 5k.
2 0
enko
Bk,slazem se .
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi