Velež protiv Burse u spomen na Ćeću

Utakmica prepuna emocija

Velež protiv Burse u spomen na Ćeću

M. Maksimović

Pripreme u Turskoj fudbaleri Veleža će zaključiti utakmicom protiv Bursaspora. Utakmicom koja će biti odigrana u čast Nenada Bijedića nekada sjajnog fudbalera Veleža, kasnije igrača i trenera koji je ostavio dubok trag upravo u Bursasporu.

Legendarni Ćeća je nakon devet godina provedenih u Veležu, 1986.godine potpisao za Bursasport. Kao igrač u ovoj ekipi je proveo pet godina, a kasnije je u četiri navrata trenirao svoj nekadašnji klub. Nakon Bursaspora, Bijedić je trenirao Diyarbakırspor, Sakaryaspor i Eskişehirspor. Koliko je trag ostavio u ekipi Bursaspora potvrđuje i nadimak koji je zaradio na terenu ''Imperator''.

Sa druge strane navijači Veleža ga pamte kao sjajnog igrača koji je postigao dva gola u finalu Kupa 1986.godine protiv Dinama iz Zagreba. Večeras će i Velež, Bursaspor, prepuni stadion i navijači još jednom odati počast Ćeći koji je kao trener trenirao Varešanovića, Baljića igrače koji su također nosili dres Burse. Sadašnji veležov trener, Mirza Varešanović je devet mjeseci igrao za ekipu Bursaspora.

''On me je doveo u Bursu iz Olympiacosa, bio mi je više od trenera, jer mi je pomogao u nekim stvarima kao otac. On i njegova supruga su meni i mojoj porodici tada bili drugi roditelji. Zbog toga sam mu uvijek ostao zahvalan i velika mi je čast što sam dio ove priče.. Ćeća hvala ti za sve i ovim putem i kada počne utakmica moje misli i misli moje porodice biće usmjerene prema tebi i tvojima. Ti si to zaslužio'' riječu su današnjeg trenera Veleža Mirze Varešanovića.

Utakmica između Bursaspora i Veleža počinje u 18 sati, na stadionu Ataturk.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.