Velež raspoložen na startu
Abdulah IBraković

Nakon utakmice sa Travnikom

Velež raspoložen na startu

M. Maksimović

Ni najveći optimisti nisu očekivali ovakav start ekipe Veleža. Pred svojim navijačima, Velež je deklasirao Travnik 5:0, a po prvi put ove sezone publika je mogla upoznati jednu novu ekipu u formaciji  4-2-3-1.

Navijači su mogli vidjeti novu ekipu sa novajlijama Džafićem, Kneževićem, Osmanagićem, povratnicima Hadžiđulbićem, Asimom Škaljićem, Admirom Kajtazom te igračima koji su i prošle sezone nosili dres Veleža, Zaimovićem, Jugom, Velagićem, Majkićem.

Velež je zaigrao u formaciji 4-2-3-1, a od prve minute je priliku dobio Džafić, dok je najistureniji bio  Veleagić. U zadnjoj liniji se sredinom prvog dijela pojavio problem, pa je povrijeđenog Šečića zamijenio Kadić koji se također vratio na teren nakon neugodne povrede odnosno operacije.
Velež je slavio 5:0 a uz malo više sreće i koncetracije pobjeda je mogla biti ostvarena na još uvjerljivi način. Pet golova je postignuto iz izrađenih akcija što potvrđuje činjenicu da će to biti jedna sasvim drugačija priča, pogotovo u odnosu na posljednje dvije sezone.

"Igramo dobro, ali možemo još bolje. Ne treba zaboraviti da smo protiv Travnika igrali bez napadača Obada, Škaljića i Čolića ali se to na terenu protiv Travnika jednostavno nije osjetilo. Znali smo da će biti teško, međutim prvi gol je došao u pravo vrijeme, drugi je čini se definitivno dotukao goste i posebno mi je drago zbog momaka koji su žestoko radili u pripremnom periodu. Opet ne mogu da ne spomenem i naše navijače, stadion je bio dobro popunjen, ali nakon naše partije možemo očekivati još više gledalaca na tribinama. Imamo povoljan raspored i priliku da napokon nešto napravimo ove sezone.", kaže na kraju šef stručnog štaba Veleža, Abdulah Ibraković

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.