Rudar iskoristio umor Veleža i pobijedio Rođene u Mostaru

Poraz nakon devet mjeseci

Rudar iskoristio umor Veleža i pobijedio Rođene u Mostaru

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine šokantno poražen u Mostaru od Rudara iz Prijedora rezultatom 2:0.

Rođeni su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, ali gosti iz Prijedora su iskoristili nešto slabiji sastav koji je izveo Feđa Dudić zbog obaveza u Evropi i došli su do trijumfa.

Već u drugoj minuti gosti dolaze do vodstva. Mladi golman Luka Kačavenda pravi veliku grešku, dodaje loptu do Nikole Mandića, a ovaj ju šalje u praznu mrežu za prednost gostiju od 1:0.

Velež je u prvim minutama izgledao bezopasno, a razlika je lako mogla biti i veća da su gosti imali više strpljenja u završnim udarcima.

Kačavenda u devetoj minuti brani zicer Mandiću koji je izašao sam pred golmana domaćeg tima, a zatim u 15. minuti Zekanović opasno prijeti iz slobodnog udarca, šut odlazi preko gola.

Zatim je Velež preuzeo kontrolu nad loptom. Međutim, tek u 27. minuti domaći prvi put prijete, a udarac Brandaa brani golman Šćekić.

Oglasi

Minut kasnije gosti stižu do drugog gola. Santos sjajno izbacuje Mandića, ovaj je izmiješao odbranu Veleža i dodaje do Josepha Amoaha koji zakucava loptu u mrežu za vodstvo Rudara od 2:0.

Velež u 33. minuti prijeti preko Pršeša, a u 39. minuti promašuju najbolju šansu u prvom dijelu. Dejanović je izašao sam pred Šćekića, ali nije uspio zabiti.

Samo minut nakon promašaja Osmić pravi veliku glupost. Zaustavio je Mandića, Irfan Peljto mu pokazuje drugi žuti karton i fudbaler Rođenih je morao u svlačionicu.

Domaći tim je do kraja prvog dijela bio bolji na terenu. Vrijedi još izdvojiti udarac Ćosića, nije bilo problema za golmana gostiju i na odmor se otišlo iznenađujućim vodstvom Rudara od 2:0.

Feđa Dudić je u uvodnih 15 minuta nastavka napravio četiri izmjene. Šansu su dobili Cvijanović, Hasanović, Anđušić i Ovčina, ali Rudar je odličnom defanzivom pružao jako malo šanse domaćim da naprave nešto.

Oglasi

U tom periodu vrijedi izdvojiti samo udarac Zeljkovića sa distance kojeg je odbranio Šćekić, a sjajni Brazilac Santos u 65. minuti promašuje odličnu šansu za goste, Kačavenda mu je odbranio zicer.

Velež u 66. minuti propušta dvije dobre šanse. Šćekić brani udarce Hasanovića, a zatim i Georgijevića i spašava svoj tim u ovoj situaciji.

Novu veliku šansu domaći stvaraju u 78. minuti. Zajmović spušta loptu za Brandaa, a Brazilac iz odlične pozicije šutira daleko preko gola.

Rudar je prijetio često iz kontri. Santos je imao nekoliko opasnih pokušaja, no Brazilac iz redova prijedorskog tima nije imao prave završnice.

Ostalo je do kraja 2:0 za Rudar koji je tako prekinuo niz Veleža bez poraza od 21 utakmice i došao je do prve pobjede u sezoni.

Premijer liga BiH, 3. kolo:

Velež - Rudar 0:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Kačavenda, Radović, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Čosić, Georgijević, Brandao, Osmić, Vehabović, Dejanović.

RUDAR PRIJEDOR: Šćekić, Pekija, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Dojčinović, Amoah, Zekanović, Jakupović, Redžić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Hahahahaha Istorijski uspjeh pijacara i tovara iz vrabcica hahaha
15 42
mrkva
Go iz ofsajda. Sumnjiv crveni, sjeckanje od strane sudije... nastavlja se prosla sezona.
10 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi