Velež se priprema u Čitluku i Zlatiboru

Muharemović najavio promjene u pristupu

Velež se priprema u Čitluku i Zlatiboru

Fudbaleri Veleža broje posljednje dane odmora nakon završetka sezone u Premijer ligi, koju su Mostarci okončali na devetoj poziciji.

Ambicije ovog kluba će u narednoj sezoni biti veće, a Dželaludin Muharemović je istakao da je prvenstveno potrebno poraditi na pristupu igrača.

"Ono na čemu trebamo poraditi je vraćanje pobjedničkog mentaliteta i igra za gol više", rekao je šef stručnog štaba FK Velež.

On je također istakao da je Velež ekipa koja ima dosta kvalitetnih pojedinaca, te veliki broj mladih igrača sa potencijalom, od kojih mnogo očekuje u sezoni koja slijedi.

Muharemović će prozivku izvršiti 21. juna na stadionu u Vrapčićima kada će i biti održan sastanak s igračima te će im biti predočen plan i program priprema. Za ponedjeljak i utorak su planirani ljekarski pregledi i testiranja nakon čega će Mostarci započeti sa treninzima. 

Velež će u Mostaru boraviti do 27.6., nakon čega slijedi odlazak u Čitluk, koji će biti baza prvog dio priprema. Tamo će Rođeni najvjerovatnije 1. jula odigrati utakmicu protiv Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 5. do 15. jula Velež će boraviti na Zlatiboru, gdje je planirano odigravanje tri utakmice sa protivnicima koji još nisu ugovoreni. Po povratku u Mostar, igrači mostarskog kluba će ući u sami finiš priprema i do početka prvenstva odigrati još jednu 'generalku' koja bi predstavljala uvertiru pred prvo kolo nove sezone.

Dodajmo na kraju da su ekipu Veleža za sada napustili Anel Hebibović i Jovan Blagojević, dok je novo ime u svlačionici Rođenih Damir Osmanković, koji je stigao iz Slavije.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.