Ćurguz nakon remija u Gabeli: Grijeh bi bio da je pobijedila danas bilo koja ekipa

Zadovoljan bodom protiv Veleža

Ćurguz nakon remija u Gabeli: Grijeh bi bio da je pobijedila danas bilo koja ekipa

Endin Čaušević

Velež i Sloga danas su remizirali u Gabeli rezultatom 2:2 u meču 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a svoj komentar nakon utakmice dao je i trener gostujućeg tima Zoran Ćurguz.

Utakmicu u Gabeli obilježio je zaista očajan teren koji je bio u katastrofalnom stanju zbog jake kiše koja u ovom gradu pada već satima, te je otežala maksimalno posao igračima oba tima.

Međutim, i pored svega toga uspjeli smo danas u ovoj utakmici vidjeti čak četiri gola, a na kraju su klubovi podijelili bodove rezultatom 2:2.

Treba istaći i da je nažalost u centru pažnje bio i glavni sudija Antoni Bandić koji je oštetio domaći tim u 29. minuti kada nije svirao očit faul prije izjednačujućeg gola Sloge za 1:1.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i trener gostujuće ekipe Zoran Ćurguz koji je otkrio svoje prve impresije nakon što je njegov tim osvojio bod protiv Veleža.

"Prije svega čestitam ekipi Veleža i nama na jednoj lavovskoj borbi i nadljudskim naporima koje smo uložili da se utakmica uopšte odigra na ovako teškom terenu. Prije utakmice da ste pitali nekoga da li će rezultat biti 2:2 sigurno da niko te ne bi očekivao, sigurno da su svi očekivali da će biti 0:0 ili 1:0, ali to je naša Premijer liga koja je po tome specifična jer se uvijek dešavaju neke specifične stvari", rekao je Ćurguz i nastavio.

Oglasi

"Uspjeli smo okrenuti rezultat i mislim da bi danas bio grijeh da je pobijedila bilo koja ekipa, bod je nagrada i jednoj i drugoj ekipi za ono što su uradili danas za 90 minuta".

Okršaj ekipa koje su cijelu poslusezonu igrale na neutralnom terenu, Velež se vraća na proljeće na svoj stadion, a kakva je situacija sa Slogom?

"Ušli smo u Premijer ligu i znali smo da nemamo uslove. Kod nas traju radovi i na proljeće ide teren s hibridnom travom. Veoma teško ćemo biti u situaciji da ove sezone odigramo bilo koju utakmicu na našem terenu. Ali vidjet ćemo, zadovoljni smo ovom polusezonom i imamo dobre osnove da pravimo planove za proljeće".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kojom ocjenom biste ocijenili igre svog tima u prvom dijelu od 1 do 10?

"Ako pogledate broj golova koji smo dali 28 što je impresivno za jednog debitanta u Premijer ligi. Jedna osmica bi bila sasvim zadovoljavajuća za naš rad i učinak", zaključio je.

Top Komentari

vence
pa bola 3 suta ste imali, a Velez preko 20. Grijeh je sto ste dali i jedan
6 0
user1605368976
Sudije kradu VELEŽ iz utakmice u utakmicu. Malo bilo Mulahasanovicu što je oštetio VELEŽ danas to isto uradio i Bandić. STOKA IZ SAVEZA SVE DIKTIRA vico i njegovi poltroni
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti