Na Veležovoj proslavi dato veliko obećanje, kreće projekat od milion KM

Slijede još bolji dani za Rođene

Na Veležovoj proslavi dato veliko obećanje, kreće projekat od milion KM

A. Čaušević

Velež prolazi kroz najbolji period u periodu poslije agresije na BiH, a kao šlag na tortu stiglo je osvajanje Kupa BiH.

Rođeni su stigli do prvog trofeja nakon 36 godina čekanja pa i ne čudi zašto među navijačima vlada velika euforija i entuzijazam zbog svega što slijedi.

Proslava osvajanja Kupa održana je pred oko 7.000 pristalica mostarskih Crvenih, a u nezaboravnoj noći dato je i veliko obećanje.

Navijače svakako zanimaju najviše rezultati i uspjeh na terenu, ali da bi se to desilo neophodno je ostvariti razne preduslove, jedan od njih je infrastruktura.

Mnogobrojnim pristalicama Veleža između ostalih su se obratili predsjendik Senad Husnić i direktor Džemil Šoše koji su najavili još bolje dane.

Oglasi

I dok je Šoše obećao jačanje igračkog kadra kako bi ekipu učinio još konkurentijim, Husnić je najavio početak radova na Areni Rođeni.

"Arena Rođeni će uskoro dobiti novi travnjak i još neke novitete što je također jedan od priorieta od početka rada. Idemo korak po korak nastojeći ispuniti sva obećanja kako smo radili i do sada", rekao je Husnić.

Kako smo uspjeli saznati prema informacijama koje imaju u Veležu radovi bi trebli početi za 10-ak dana, tačnije nakon što se završi sezona Premijer lige pošto su Rođeni u posljednjem kolu domaćini Sarajevu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Troškovi postavljanja novog terena kreću se oko milion KM. Troškove će podijeliti FS BiH i Grad Mostar koji će učestvovati sa iznosom od oko 500.000 KM.

Podsjećanja radi, Velež ove godine slavi 100. rođendan i evidentno je da su se u mostarskom klubu potrudili da bude nezaboravan što potvrđuju sportski i infrastrukturni rezultati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Opet od grada lova,koliko su ti izmuzli love od grada,a sve ono levatske priče Zrinjskom se pogoduje tralala
10 28
lamonaca1
Treba im schimdta natovarit na kosti da promjene naziv.hšk zrinjski u bsk zrinjski,nk zrinjski ili fk zrinjski
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije