Velež traži novu pobjedu

Rođeni dočekuju Travnik

Velež traži novu pobjedu

Trener Veleža Dragan Kanatlarovski želi trijumf u duelu protiv Travnika.

Veziri u Mostar stižu u 11. kolu Premijer lige, a Rođeni žele do novog trijumfa, drugog u sezoni.

"Nakon Olimpica sam bio razočaran, ali sam nakon utakmice rekao da neću bježati, nakon jedne utakmice, nisam takav karakter. Polako se stvari sređuju, ja se nadam da možemo još malo podići svoju formu, koliko vidjet ćemo, nije realno očekivati da sada to bude drastično. prije svega jer nemamo previše vremena. Morali smo malo razdrmati ekipu, igrači su bili psihički utučeni slabim rezultatima, sada polako podižemo nivo igre", rekao je Kantlarovski, te je dodao kako tim ima problema s povredama:

"Imamo problema, Dejan Janković nije trenirao nekoliko dana, zaradio je neugodan udarac u Zvorniku, slična situacija je sa Samirom Merzićem, Asimom Škaljićem, Milošom Reljićem, igračima koji su važni za našu ekipu, pa je vrlo moguće da ćemo morati napraviti određene rokade u postavi. Oni jesu počeli raditi, trenirati, ali nama u ovom trenutku trebaju igrači koji mogu dati sto posto na svojim pozicijama".

Znaju u mostarskom timu da ih čeka teška utakmica.

"Čeka nas teška utakmica, moramo biti spremni na to, ne interesuje nas ljepota, neka lepršava igra, u ovom trenutku nama su najvažniji bodovi. Ohrabrujuće je da smo protiv Drine postigli gol u sudijskoj nadokandi, da smo u završnici stvorili nekoliko prilika, što pokazuje da smo na dobrom putu. Nije bilo lako kada sam stigao, pogotovo nakon prve utakmice protiv Olimpica, ali sam rekao da ja nisam trener koji će odustati nakon jedne utakmice. U takvoj smo situaciji da je svaka utakmica za nas teška, važna, zato sam rekao igračima da moraju na svakom treningu, svakoj utakmici dati maksimum, samo tako možemo do rezultata svi zajedno", istakao je trener Veleža.

Novo pojačanje tima Mario Tadejević se nada da će startovati pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 "Klub je u lošoj situaciji, čeka nas teška borba za opstanak, ali se nadam da ćemo uspjeti. Dvije godine sam igrao u Sarajevu, poznajem stanje u Premijer ligi. Očekujem protiv Travnika pobjedu, do polusezone moramo napraviti koliko možemo a onda da se u pauzi još bolje pripremimo za proljetni dio", rekao je Tadejević.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.