FK Velež spreman za novi izazov: Salčin od prve minute, Zajmović spreman

Rođeni gostuju na Pecari

FK Velež spreman za novi izazov: Salčin od prve minute, Zajmović spreman

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Pred FK Velež je ovog vikenda još jedan težak izazov.

Nakon evropskih nastupa i sjajnih nastupa došlo je vrijeme da se klub okrene domaćem prvenstvu, a i tamo ih čekaju ozbiljni izazovi iz kola u kolo.

Tim Feđe Dudića će u nedjelju na Pecari gostovati ekipi Širokog Brijega i ovaj meč jedan je od tri derbija u šestom kolu Premijer lige.

Rođeni su tokom sedmice dobili i dva nova igrača. Stigli su Đani Salčin i Demir Peco i obojica će biti u kadru za duel protiv Širokog.

Salčin će svoje mjesto na terenu zauzeti od prve minute, dok će Peco šansu čekati sa klupe.

Također, očekuje se da će Dudić imati na raspolaganju i napadača Dženana Zajmovića koji je u susretu protiv Slobode zadobio lakšu povredu.

Velež je u dosadašnjem dijelu sezone odradio četiri utakmice i osvojio je četiri boda. Navijači Rođenih ne mogu biti zadovoljni učinkom jer su čak tri utakmice odigrane na domaćem terenu, ali nastup u Evropi je očigledno umorio Rođene.

Mostarski tim je pobjedom protiv Posušja otvorio ovu sezonu, izgubljene su preostale dvije domaće utakmice od Rudar Prijedora i Slobode, dok je na gostovanju u Bijeljini kod Radnika osvojen bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica Široki Brijeg - Velež igra se u nedjelju na stadionu Pecara od 21 sat.

Glavni sudija meča je Irfan Peljto, a pomoćnici su mu Nebojša Žugić i Amir Kadić. Četvrti sudija je Zoran Grbić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Naprijed Listica!
2 13
Kapak
Maticu i Mackintosh, odmah da vam ****m majku pred javljanje. I seku i seku
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi