Veležu i Tuzla Cityju se poklapaju termini na Grbavici: Ko će imati prednost?

Saznali su protivnike

Veležu i Tuzla Cityju se poklapaju termini na Grbavici: Ko će imati prednost?

Admin Čaušević

I drugu sezonu u nizu stadion Grbavica će biti domaćin evropskih mečeva drugih bh. klubova.

Nažalost navijača Željezničara njihov voljeni klub je ponovo ostao bez Evrope, pa će popularnu Dolinu ćupova koristiti Velež i Tuzla City.

Viceprvak Premijer lige i osvajač Kupa BiH su za domaće mečeve prijavili stadion Grbavicu što znači moguće preklpanje termina susreta.

Do preklapanja termina moglo bi doći u drugom pretkolu Konferencijske lige što je postalo jasno nakon današnjeg žrijeba parova.

Naime, prvi susreti 2. pretkola se igraju 21. jula, a Tuzla City i Velež su izučeni kao domaćini pa će konačna odluka o domaćinstvu biti donesena naknadno.

Tuzla City u prvom pretkolu igra protiv ekipe Tre Penne iz San Marina te ako prođe u drugo pretkolo za rivala će imati nizozemski Alkmaar.

Rođeni su u 2. pretkolo otišli direktno, a za rivala su dobili pobjednika dvomeča 1. pretkola između Alashkerta iz Armanije i Hamrun Spartansa sa Malte.

Kao vjerovatna solucija nazire se da Velež ili Tuzla City unaprijed uspiju dogovoriti promjenu domaćinstva sa svojim rivalima što je česta praksa u mečevima kvalifikacija.

Od prošle sezone pravilo u gola u gostima više ne važi pa i igranje eventualnog revanša na svom stadionu ne igra toliko važnu ulogu kao što je to bio slučaj ranije.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shzloshzlo
ova komunisticko ustaska kjopilad okocena ne tako davno,ocito mladji i od mene,koji svaki moj komentar prijavljuju i udaraju dislajkove bez obzira na sadrzaj-samo vi udrite kopiladi, meni ne smeta, cak sta vise-imponuje mi da svoje jadno i zalosno slobodno vrijeme koristite na mene:)Samo udri kopile, prijavi dera jos koji put naprcio se ti mrtvih....
2 19
kaskada24
Haha, biće na Grbavici preko ljeta navala kao za termin u balonu
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti