Velež - zlatna sredina, Kup kao put za Evropu

Velež - zlatna sredina, Kup kao put za Evropu

Adnan Beganović

Sa 19 osvojenih bodova Velež je jesenji dio premijerligaške sezone završio na 8. mjestu, što i nije toliko loš rezultat, a ukoliko se tome pridoda i prolaz u polufinale Kupa, onda se može reći da je iza Rođenih solidna jesen.

Početkom sezone na klupu Veleža došao je nekadašnji bh. reprezentativac i trener Sarajeva, Mirza Varešanović, koji je sa svojim izabranicima sjajno otvorio sezonu.

U prva dva kola Rođeni su upisali dvije domaće pobjede (Čelik, Slavija), da bi na svom prvom gostovanju uzeli bod Sarajevu. Tada se činilo da će Velež biti jedan od kandidata za najviši plasman, no već u narednom kolu Kozara odnosi bod iz Vrapčića.

Međutim, Rođeni u Trebinju dolaze do tri boda, te tako nadoknađuju prosute bodove iz duela sa Kozarom. U 6. kolu izabranici Mirze Varešanovića upisali su prvi domaći poraz (Široki), a odmah potom pognutih glava napuštaju i teren u Prijedoru.

U 8. kolu pred svojim navijačima Rođeni su ubjedljivi protiv Travnika (4:1), no nakon ove utakmice za novu radost morali su čekati 14. kolo, kada su savladali Slobodu. U posljednjem 15. kolu jesenjeg dijela premijerligaške sezone Velež je u Gabeli uzeo bod GOŠK-u.

Od 19 osvojenih bodova Velež je na domaćem terenu osvojio 14 uz gol razliku 14:8, dok su na gostujućim terenima fudbaleri mostarskog premijerligaša osvojili 5 bodova uz gol razliku 3:10.

Niti jedan fudbaler Veleža nije odigrao svih 15 utakmica jesenjeg dijela sezone, a sa po 14 nastupa najstandardniji su Šefko Okić, Mustafa Kodro i Perica Ivetić, dok je Damir Rovčanin sa 4 postignuta gola prvi topnik Rođeni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.