Veležovu gol-mašinu žele svi: Fajić dobio ponudu iz Premijer lige BiH
Nusmir Fajić je kroz svoju dosadašnju karijeru ranije igrao za Travnik, Vitez, Krupu, Muru, Maribor, Dinamo Minsk, Craiovu, Xinjiang Tianshan Leopard... (Foto: SportSport.ba)

U Veležu ne čele ni da čuju za odlazak

Veležovu gol-mašinu žele svi: Fajić dobio ponudu iz Premijer lige BiH · Saznajemo

FK Velež proživljava rezultatsku renesansu. Rođeni su se izdigli iznad svih problema kroz koje su prolazili i danas zauzimaju lidersku poziciju u Prvoj ligi FBiH, a čelo tabele teško će i ispustiti do kraja sezone, pogotovo ukoliko zadrže Nusmira Fajića koji svojim kvalitetom pravi razliku na terenu.

I najstariji navijači Veleža teško se mogu prisjetiti kada je neki igrač kultunog mostarskog kluba za polusezonu zabio 18 pogodaka u 14 utakmica. Fajić je glavni igrački razlog zbog kojeg bi Velež još samo ovu sezonu mogao broditi Prvom ligom FBiH, a kada je tako, onda i ne iznenađuje što je sve veća lista klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima.

Nakon što je za Fajića 'zagrizao' austrijski drugoligaš Ried, iskusnog 31-godišnjeg napadača sada su, prema nezvaničnim informacijama, kontaktirali i čelnici Tuzla Cityja koji uveliko tragaju za pojačanjima kako na proljeće opstanak ne bi doveli u pitanje.

Ipak, šanse da dođe do Fajićevog transfera u Tuzla City su minimalne. Trener Ibro Rahimić i čelnici Veleža za eventualni Fajićev odlazak ne žele ni da čuju, pogotovo sada kada se direktni rival Olimpik znatno pojačao pred nastavak borbe za plasman u premijerligaško društvo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Velež sa Fajićem ima dugoročne planove, želimo da ostane u Mostaru, da mu riješimo neke životne stvari... Ponudili smo mu također i novi, trogodišnji ugovor", kazao nam je nedavno Rahimić.

Velež je, podsjećamo, na zimsku pauzu otišao sa sedam bodova više u odnosu na drugoplasirani Olimpik.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
NEIDE MAJSTOR NIGDJE,OVAKO CE DA RESETA I U PREMIER LIGI
49 5
Dela
Naprijed Rođeni...
24 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi