Velezu pripao derbi kola

Argentina Apertura

Velezu pripao derbi kola

Odigrano je peto kolo argentinske Aperture u kojem su igrana dva velika derbija. Nakon pet kola na vrhu tabele su sa istim brojem bodova Velez Sarsfield i Arsenal Sarandi, dok je River Plate nakon poraza od Veleza stigao u zonu ispadanja.

U derbiju kola Velez Satsfield je sa 2:1 bio bolji od River Plate. Iako je trenutno na petom mjestu Aperture River se na trogodišnjoj tabeli na osnovu koje se ispada sada nalazi u zoni ispadanja i ima tešku situaciju pred sobom. Juan Martinez je u 32. minuti načeo mrežu Carriza, devet minuta kasnije River je preko Diega Buonanottea poravnao, a Santiago Silva u 58. minuti sa 11 metara donosi pobjedu Velezu.

U drugom velikom derbiju San Lorenzo je na La Bomboneri uzeo tri boda Boci Juniors (2:1). Sebastian Balsas je u 51. minuti donio prednost gostima, Juan Menseguez je u 87. povisio a 2:0, a Martin Palermo u 90. minuti smanjuje na 1:2. Mauro Obolo je u 39. minuti utakmice donio pobjedu Arsenalu protiv Argentinos Juniorsa (1:0) i poravnao Arsenal po broju bodova sa Velezom na vrhu.

Veoma zanimljiva utakmica je bila i ona na Marcelo Bielsa stadionu u Rosariju gdje su Newell's Old Boys i Independiente odigrali 1:1. Gosti su golom Nestora Silvere od 23. minute vodili, da bi bod domaćinu osigurao Mauro Formica u 76. minuti. Matias Garcia je u 38. minuti postigao jedini pogodak na utakmici All Boysa i Olimpa (1:0), dok je Lanus golovima Marija Regueira i Silvia Romera sa 2:0 slavio kod Gimnasije u La Plati.

Estudiantes se iz Mendoze vratio sa tri boda zahvaljujući golu Leandra Gonzaleza u 90. minuti protiv Godoy Cruza (2:1), a Colon je napravio iznenađenje na Presidente Peronu protiv Racing Cluba (2:1). Uspješno kolo za goste upotpunio je i Huracan pobjedom kod Quilmesa (2:1), dok je Sebastian Romero u 86. minuti spasio Banfield domaćeg poraza od Tigrea (1:1).

Nakon pet kola na tabeli vode Velez i Arsenal sa po 12 bodova, slijedi San Lorenzo 11, Estudiantes i River Plate 10, Lanus i Banfield 9, Godoy Cruz 8, Huracan 7, Newell's, All Boys, Racing i Olimpo 6, Colon 5, Tigre i Boca Juniors 4, Independiente, Gimnasia, Argentinos i Quimes po 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.