Najstariji igrač Premijer lige uoči utakmice polusezone: "Neka i gubimo, samo da pobijedimo"

Đurić u međuvremenu prebolio i koronavirus

Najstariji igrač Premijer lige uoči utakmice polusezone: "Neka i gubimo, samo da pobijedimo" · Intervju

A. Čaušević

Za vikend će biti stavljen zavjesa na prvi dio polusezone Premijer lige BiH. Na programu je nekoliko zanimljivih duela, a jedan od njih će se igrati i na stadionu Otoka.

U derbiju začelja Olimpik će biti domaćin Radniku kojeg će s kapitenskom trakom oko ruke predvoditi Velibor Đurić.

Može se reći da će ta utakmica biti i susret poluzesone za obje ekipe jer je bodovna razlika pet bodova. Olimpik bi s punom plijenom se približava sigurnoj zoni, dok bi Radnik mirno spavao.

"Ta utakmica je direktni duel za opstanak u Premijer ligi. Jako važan susret kako za nas tako i za Olimpik. Vjerujem da ćemo uspjeti odigrati kvalitetan meč i zadovoljni napustiti teren", rekao je Đurić na početku razgovora za SportSport.ba.

U prvom duelu bilo je 4:0 za Bijeljince, Đurić smatra da taj rezultat neće imati važnost za predstojeći meč.

"Nekako smo tu utakmicu otvorili golom u prvoj minuti. Bilo je neizvjesno do drugog gola, pa je na kraju izgledalo rutinski, ali taj prvi gol nam je puno olakšao stvari. Iskreno mislim da rezultat s tog meča neće imati puno značaja za subotnji susret."

Radnik se trznuo dolaskom Darka Nestorovića, a u prethodnom kolu nakon duže vremena upisan je i trijumf.

"Čitavu polusezonu smo prolazili kroz turbulencije, sada nekako dobro izgledamo i to nam se vratilo pobjedom protiv Tuzla Cityja."

Velibor Đurić
Velibor Đurić FK Radnik Bijeljina FK Radnik Bijeljina Pozicija: MF

Statistika

12 nastupa
10 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Na dva ovosezonska gostovanja u Sarajevu Radnik je vodio na Grbavici i Koševu, ali je na kraju gubio.

"Ne bih imao imao ništa protiv da gubimo, a da pobijedimo. Stvarno vjerujem da možemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu", govori Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa 38 godina i 7 mjeseci Đurić je najstariji igrač koji je ove sezone zaigrao Premijer ligu, u međuvremenu je prebolio i koronavirus.

"Hvala Bogu to je iza mene. Zdrav sam, radim dobro, treniram dobro, nemam nikakvih problema iako imam popriličan broj godina", kazao je Đurić na kraju razgovora za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi