Velibor Đurić potpisao za  Widzew Lodz
Đurić na treningu Widzewa

Povećava se kolonija naših internacionalaca u Poljskoj

Velibor Đurić potpisao za Widzew Lodz

Adnan Beganović

Potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i dojučerašnji fudbaler Zrinjskog iz Mostara, Velibor Đurić, karijeru nastavlja u Poljskoj, odnosno u Widzew Lodzu. Prema posljednjim informacijama Đurić je s poljskim klubom potpisao trogodišnji ugovor.

Iako se u posljednje vrijeme šaputalo da će ovaj vezni fudbaler karijeru nastaviti u belgijskom St.Truidenu, u posljenji trenutak došlo je do preokreta, pa će Đurić u naredne tri godine ipak nastupati u poljskoj fudbalskoj ligi.

Nakon što je ova vijest prostrujala bosanskohercegovačkim nebom SportSport.ba kontaktirao je sportskog direktora Plemića, Mladena Margetu, koji je za naš i vaš portal rekao:

"Još ništa nije sigurno, ali 99 posto Đurić napušta naš klub i seli se u Poljsku. Sve će se znati danas u 11:00 kada je zakazana press konferencija u prostorijama našeg kluba."

Podsjetimo, Velibor Đurić je u januarskom izboru najboljih fudbalera u BiH u organizaciji SportSport.ba osvojio nagradu za najboljeg fudbalera Premijer lige BiH, a njemu za “petama” ostali su: Darko Spalević (Slavija), Dalibor Šilić (Široki Brijeg), Milan Muminović (Sarajevo) i Velibor Vasilić (Zvijezda).




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.