Velika pobjeda Armenije

Grupa B

Velika pobjeda Armenije

E. Škorić

Na Vazgen Sargsyan stadionu u Jerevanu Armenija je ostvarila pobjedu nad Makedonijom (4:1) u prvoj utakmici večerašnjeg programa kvalifikacija za odlazak na EP 2012 u Poljsku i Ukrajinu.

Riječ je o susretu grupe B, sigurno najneizvjesnije u kvalifikacijama. Ovom pobjedom Armenija se bodovno izjednačila na vrhu s Rusijom (obje selekcije imaju po 17 bodova), dok Irska ima 15, a Slovačka 14 bodova.

Mnogo toga će biti poznato nakon što svoju utakmicu pretposljednjeg kola kvalifikacija večeras odigraju Slovačka i Rusija u Bratislavi, dok će sasvim sigurno Republika Irska upisati tri boda kod Andore (0 bodova iz 8 utakmica) i tako dodatno zakomplicirati stvari uoči zadnjeg kola, koje se igra u utorak.

Što se tiče utakmice u Jerevanu, Armenija je povela s 1:0 preko Marcosa Pizzellija u 28. minuti, a isti igrač je samo šest minuta ranije asistirao Henriku Mkhitaryanu za sigurnih 2:0.

Na 3:0 povisio je Gevorg Ghazaryan u 69. minuti, u trenucima kada su Makedonci igrali bez isključenog Velice Sumulikoskog. I sa igračem manje Makedonci preko Vance Sikova postižu utješni gol.  Konačnih 4:1 za domaći sastav postavio je Artur Sarkisov u 90. minuti.


Grupa B:

Armenija - Makedonija 4:1 (Pizzelli 28, Mkhitaryan 34, Ghazaryan 63, Sarkisov 90/ Sikov 90)
Slovačka - Rusija (20:15 sati)
Andora - Rep. Irska (21:30)

Poredak:

1. Rusija 17
2. Armenija 17
3. Irska 15
4. Slovačka 14
5. Makedonija 7
6. Andora 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti