Velika pobjeda Hadžibegićeve Bastije

Druga francuska liga

Velika pobjeda Hadžibegićeve Bastije

Adnan Beganović

U 31. kolu druge francuske lige, Bastija koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić, došla je do velike pobjede na gostovanju kod Ajaccija (0:1).

Momčad našeg stručnjaka pobjedom nad Ajaccijom ozbiljno se uključila u borbu za opstanak u drugoligaškom društvu. Pogodak vrijedan velika tri boda postigao je Andre u 35. minuti iz jedanaesterca. Iako je slavila, Bastija je još uvijek na posljednjoj poziciji, ali sa mnogo većim izgledima za opstanak.

Nakon 31. kola momčad Faruka Hadžibegića ima 28 bodova, dok se Guingamp sa 32 boda nalazi na 17. mjestu, inače posljednjem koje osigurava opstanak u drugoligaškom društvu.

Rezultati 31. kola:

Ajaccio - Bastia 0:1
Angers - Vannes 2:0
Chateauroux - Dijon 1:3
Clermont - Tours 0:0
Guingamp - Laval 0:0
Sedan - Istres 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.