Velika potraga za Zendenom
Svi žele 32-godišnjeg Holanđanina

Unatoč godinama...

Velika potraga za Zendenom

Edmir Škorić

Nekadašnja zvijezda PSV-a, Barcelone, Chelsea, Liverpoola i Middlesbrougha, vezista Boudewijn Zenden, na meti je nekolicine klubova iz Engleske, Olympiakosa i Panathinaikosa, te italijanske Genoe.

 Genoa i Fulham igraće u Evropskoj ligi, dok će grčki timovi i Marseille nastupiti u Ligi prvaka. Minimalne šanse ima i Twente, kojeg sa klupe predvodi Steve McClaren, Zendenov "šef" iz Middlsebrougha.

"McClarena znam još od vremena dok sam igrao za Middlesbrough. Uvijek sam govorio da ću se vratiti kući, ali ne još. Zahvaljujem mu se na upitu, no ne želim im se pridružiti", izjavio je Zenden, te tako srušio snove bivšeg trenera Middlesbrouga u nastojanju da dovede 32-godišnjaka koji je za "tulipane" odigrao 54 meča.

Zenden je u Marseille iz Liverpoola stigao 2007. godine, ovog ljeta mu ističe ugovor pa je time i velika potražnja za njim sasvim očekivana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.