Velikan ispao iz lige, navijači ganjali igrače po terenu

Debrecen seli u niži rang

Velikan ispao iz lige, navijači ganjali igrače po terenu

Edmir Škorić

Debrecen, klub iz istoimenog grada, drugog po veličini iza Budimepšte, ispao je iz mađarske Prve lige.

Debrecen je danas odigrao 1: sa ekipom Pask u 33. kolu OTP Bank Lige i taj bod nije bio dovoljan da se spasi najgoreg scenarija.

Debrecen je sa 39 bodova ostao upravo iza Paksa, koji je s 41 bodom ostao u ligi, a iz lige je ispao još i Kaposvar, dok je titula pripala Ferencvarošu.

Po završetku utakmice, tuga i suze na licima igrača Debrecena, a navijači su utrčali u teren kako bi im očitali lekciju i oduzeli opremu koju, prema njihovom mišljenju, nisu zaslužili da nose.

Debrecen je sedam puta osvajao prvenstvo i šest puta Kup. Prvak države bio je u sezonama 04/05, 05/06, 06/07, 08/09, 09/10, 11/12 i posljednji put u sezoni 2013/14.

Top Komentari

Realist
**** velikana ako uspadne iz lige
2 3
kajzerfrancbekenbauer
Amateri ba
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi