Veliki bod Bugarske u Kopenhagenu

Remi Danske i Bugarske

Veliki bod Bugarske u Kopenhagenu

Midhat Šljivak

Reprezentacija Danske je u okviru grupe B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na Parken stadionu u Kopenhagenu dočekala Bugarsku, a na kraju pobjednika u ovom susretu nije bilo 1:1.

Danci su od samog početka bili bolji rival na terenu. Ipak, prve velika šanse su imali tek u 24. minuti susreta. Nakon kornera  Nicolai Stokholm je šutirao sa šest metara, ali je golman Bugarske Mikhailov sjajno odbranio. Već nakon narednog kornera Stokholm je ponovo pokušao, ali ovaj put lopta pogađa vanjski dio mreže bugarskog gola.

U 35. minuti nova velika prilika za Dansku. Pogriješio je jedan fudbaler Bugarske, te je dodao loštu do Dennisa Rommedhala, a iskusni veznjak iz dobre sistuacije šalje loptu pored gola Bugarske. Ivelin Popov je u 41. minuti uzvratio dobrim udarcem sa distance, a uz dosta muke je odbranio Andersen.

Pravi šok na Parkenu uslijedio je nakon šest minuta igre u nastavku. Tonev je pobjegao Dancima po lijevoj strani, odlično je ubacio za Stanislava Manoleva, koji je pogodio za vodstvo Bugarske od 1:0.

Danci su do izjednačenja stigli u 63. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je bio Danniel Agger za poravnanje rezultata na 1:1.

Krenuli su potom Danci po sva tri boda. Stvorili su nekoliko dobrih prilika pred golom Mikhailova, ali do pobjedničkog gola nisu mogli, te Bugari kući nose jedan bod iz Kopenhagena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.