Veliki derbi na Velodromeu, Lyon gostuje kod Lorienta

Osmo kolo Ligue 1

Veliki derbi na Velodromeu, Lyon gostuje kod Lorienta

Ovog vikenda će se odigrati susreti osmog kola francuskog fudbalskog šampionata. Šest utakmica se igra danas, tri će se odigrati sutra, a jedan susret je već završen. St. Etienne je na svom terenu ubjedljivo savladao Nancy rezultatom 4:0.

Nedjelja nam nosi dva velika derbija u kojima će se sastajati četiri vodeća tima na tabeli.

 

Najveći derbi ovog kola, a i jedan od najvećih u Francuskoj odigrat će na Velodromeu, Marseille i PSG. Ne treba ni napominjati koliko je veliko rivalstvo između ova dva kluba, kao i gradova iz kojih oni dolaze. Domaći su tek u prošlom kolu kiksali te nakon sedam odigranih utakmica imaju 18 bodova. Parižani su u Ligi prvaka poraženi od portugalskog Porta i dosta bi im značio trijumf u ovom susretu protiv direktnog konkurenta za naslov prvaka Francuske.

 

Lorient će na svom terenu dočekati Lyon, a ovaj susret ima poseban značaj i za jedne i za druge ukoliko imamo na umu da se u drugoj utakmici sastaju Marseille i PSG, direktni konkurenti za sami vrh tabele. Ipak, treba imati na umu da su obje ekipe u blagom padu forme. Domaćin ovog susreta je u zadnja dva svoja duela upisao remije, dok Lyon ima remi i poraz u zadnja dva susreta.

 

Petoplasirani Bordeaux će gostovati kod Bresta koji može biti jako neugodan protivnik na domaćem terenu. Gosti su nakon serije remija napokon upisali trijumf te sada žele da nastave pobijeđivati kako bi se ozbiljnije uključili u borbu za sami vrh.

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Aktuelni prvak, Montpelliere će dočekati na svom terenu Gaillard koji se nalazi na nimalo ugodnoj 18. poziciji, te će pokušati da ostvari trijumf koji ga lansirao u gonji dio tabele gdje. Lille je jako loše počeo sezonu i nakon poraza u prošlom kolu svakako će željeti da se navijačima oduže bodovima protiv solidnog Ajjacioa.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.