Veliki derbi u Gračanici, Sloboda u Banovićima

Veliki derbi u Gračanici, Sloboda u Banovićima

Adnan Beganović

Danas su na rasporedu sve utakmice 15. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, a derbi će u Gračanici odigrati drugoplasirano Bratstvo i prvoplasirani Vitez.

Veliki derbi jesenjeg dijela sezone danas će u Gračanici odigrati Bratstvo i Vitez. Vitežani u Gračanicu dolaze sa pet bodova viška u odnosu na svog protivnika i ukoliko bi trijumfovali, bili bi na korak do plasmana u viši rang, bez obzira što se u proljetnom dijelu sezone ima odigrati još 15 kola.

Svjesni su toga i u Bratstvu, pa su se za današnji susret posebno pripremali, a ujedno su u prvoligašu iz Gračanice i optimistični, pa najavljuju pobjedu. Sve u svemu, očekuje nas zanimljiva fudbalska predstava.

U sjeni duela u Gračanici biće odigrani ostali susreti 15. kola Prve lige Federacije, a u Banovićima će u kantonalnom derbiju snage odmjeriti domaća Budućnost i Sloboda. Domaći u posljednje vrijeme igraju jako loše, pa im je današnji susret od ogromnog značaja i sigurno će sve učiniti kako bi na svoj konto upisali nova tri boda.

S druge strane, Sloboda igra toplo-hladno, a Tuzlaci i pored zaostatka od 10 bodova za vodećim Vitezom, još se nisu odrekli Premijer lige, no da bi ostali u borbi za plasman u viši rang, danas jednostavno moraju slaviti. Da li će u tome uspjeti, saznat ćemo negdje oko 15:00 sati.

Trećeplasirani Branitelj u Sanskom Mostu će snage odmjeriti sa Podgrmečom, Čapljina na domaćem terenu dočekuje Troglav, dok će sve bolji Radnički iz Lukavca gostovati u Goraždu.

Posljednjeplasirana momčad prvenstva, Krajišnik, u Velikoj Kladuši dočekuje Iskru, u Visokom će snage odmjeriti domaća Bosna i Rudar iz Kaknja, dok će u Cazinu krajiški derbi odigrati domaća Krajina i Jedinstvo iz Bihaća.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.