Veliki grčki derbi bez pobjednika

Veliki grčki derbi bez pobjednika

Odigrane su 3 utamice 10. kola grčke Superlige.

U velikom grčkom derbiju, sastale su se ekipe Olympiakosa i Panathinaikosa, na stadionu Georgios Karaiskakis. Susret je završen neriješenim rezultatom, 1:1. Prvi su gosti došli u vodstvo, preko Zeca, da bi Djebbour poravnao na 1:1, u 48. minuti. To je bio i konačan  rezultat ovog velikog grčkog derbija.

AEK je na svom terenu dočekao ekipu Asterasa. Domaćini su slavili rezultatom 2:0. Liberopoulos je doveo AEK u vodstvo, već u 13. minuti. Do kraja poluvremena nije viđeno više golova, a 3 gostujuća igrača su zaradila po žuti karton.

U drugom poluvremenu je Leonardo pogodio za konačnih 2:0. AEK je ovim rezultatom došao do druge uzastopne pobjede, te zajedno sa Olympiakosom i Panathinaikosom, nastavljaju borbu za titulu.

Momčad Kerkyre je upisala pobjedu nad Ergotelisom. Prvi su u vodstvo došli gosti, preko Katsikokerisa, da bi Ioannou donio izjednačenje domaćoj ekipi. Na odmor se otišlo rezultatom 1:1.

Kerkyri je pobjedu donio nogometaš Ergotelisa, Shashiashvili, koji je u 54. minuti pogodio sopstvenu mrežu. Domaćoj ekipi su ova tri boda bila od velikog značaja, jer su uspjeli pobjeći sa posljednje pozicije. Inače, ovo im je prva pobjeda u ovoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.