Veliki grčki derbi okončan bez golova

AEK - PAOK 0:0

Veliki grčki derbi okončan bez golova

E. Škorić

U velikom grčkom derbiju, odigranom u Ateni, nije bilo pobjednika. Naime, AEK i PAOK remizirali su u utakmici bez golova (0:0) u prvom polufinalnom dvoboju.

AEK je ugostio PAOK u njihovoj prvoj utakmici polufinala Grčkog kupa. Iako su imali nešto više prilika, posebno pamtimo prečku glavom Boupa Diopa, domaći nogometaši nisu došli do prednosti uoči uzvrata.

"Žuto-crnima" nije pomoglo ni to što su zadnjih petnaestak minuta igrali sa dva igrača više. Naime, kod gostiju iz Soluna isključeni su Lino i Vladimir Ivić, prvi u 74., drugi u 76. minuti. Najbolju šansu za PAOK propustio je bh. reprezentativac Zlatan Muslimović koji je zamijenjen desetak minuta prije kraja.

Treba naglasiti da kod AEK-a, zbog pvorede, nije bilo Sanela Jahića. Uzvratni susret igra se za 14 dana u Solunu. Nema sumnje da će biti pakleno, kako na terenu, tako i na tribinama. Pobjednik iz te utakmice igrat će sa boljim iz duela Atromitos - Olympiakos Volos (2:1 - prva utakmica).

Grčki kup, polufinale:
Atromitos - Olympiakos Volos 2:1
AEK - PAOK 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.