Veliki preokret Bešiktaša u Bursi

Turska Superliga, 3. kolo

Veliki preokret Bešiktaša u Bursi

Edmir Škorić

Gostujućim pobjedama Sivasspora i Bešiktaša večeras se kompletiralo treće kolo turske Superlige.

Sivasspor je gostovao Ankaragucuu, što je bio derbi začelja, budući da su obje momčadi doživjele poraze u prva dva kola. Do prvih bodova na kraju su stigli gosti.

Čeh Jakub Navratil doveo je goste u vodstvo u 33. minuti, ali je Ankaragucu izjednačio preko Soylemezgillera u šetoj minuti nastavka. Ipak, novo vodstvo i pobjedu u Ankari Sivassporu je donio Danac Morten Rasmussen.

Zanimljivu utakmicu odigrali su Bursaspor i Bešiktaš, a na kraju su slavili gosti, iako je domaći sastav do 88. minute imao 1:0. Reprezentativac Sierra Leonea, Ibrahim Bangura, u šestoj minuti matira Rustua Rečbera, a već u 25. minuti dobiva direktan crveni karton.

U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se sa poravnatim snagama na terenu, jer je Ricardo Quaresma kod gostiju morao napustiti teren. Portugalac je zaradio dva žuta kartona u drugom poluvremenu. I kada se činilo da će Bursaspor doći i do treće pobjede i preuzeti vrh, Tomas Sivok je savladao Scotta Carsona, Engleza na golu Burse, za 1:1, a onda je rezervista Filip Hološko izazvao erupciju oduševljena kod gostujućih navijača.

Bešiktašu je ovo druga pobjeda, a Bursi prvi poraz.

Turska Superliga, 3. kolo:
Ankaragucu – Sivasspor 1:2 (Soylemezgiller 51/ Navratil 33/ Rasmussen 77)
Bursaspor – Bešiktaš 1:2 (Bangura 6/ Sivok 87, Hološko 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.