Veliki preokret Bochuma, St. Pauli uvjerljiv

2. Bundesliga, 10. kolo

Veliki preokret Bochuma, St. Pauli uvjerljiv

Edmir Škorić

Nakon jučer tri odigrane utakmice 10. kola 2. Bundeslige, danas su završene još dvije. St. Pauli je osvojio bodove u Cottbusu, dok je Bochum velikim preokretom slavio kod Ingolstadta.

Nogometaši St. Paulija lakše od očekivanog upisali su sedmu prvenstvenu pobjedu, savladavši u Cottbusu domaći Energie s 4:1, te se tako izjednačivši sa vodećim Eintrachtom i Gr. Furthom na tabeli.

Izabranici Andre Schuberta  poveli su u 17. minuti preko Sebastiana Schachtena, a do kraja prvog poluvremena prednost je udvostručio Max Kruse. Na sigurnih i već tada nedostižnih 3:0  povisio je Maris Ebbers u 76. minuti. Pet minuta kasnije domaćin je uspio ublažiti poraz pogotkom Ludwiga, a onda je na djelu ponovo Ebbers, koji u 86. minuti postavlja konačnih 1:4.

Premda je Ingolstadt na poluvremenu imao čak dva gola prednosti (3:1), na kraju su slavili gosti iz Bochuma. Edson Buddle je sa dva pogotka u 9. 20. minuti donio sigurno vodstvo Ingolstadtu, ali je Tae-Se Jong u 37. minuti smanjio na 2:1, a prednost domaćih do kraja prvog dijela povisio Andreas Buchner.

U 61. minuti Korejanac Tae-Se Jong smanjuje na 3:2, a rezervista Daniel Ginczek deset mintua prije kraja vraća stvari na početak. Tae-Se u 87. minuti hat-trickom donosi veliko slavlje  gostima, a pobjedu im je ovjerio Japanac Takashi Inui u 90. minuti.

2. Bundesliga, 10. kolo:

Cottbus - St. Pauli 1:4 (Ludwig 81/ Schachten 17, Kruse 43, Ebbers 76, 86)
Ingolstadt - Bochum 3:5 (Buddle 9, 20, Buchner 43/ Tese 37, 61, 87, Ginczek 79, Inui 90)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.