Veliki preokret Sociedada na Anoeti

15. kolo Primere

Veliki preokret Sociedada na Anoeti

Real Sociedad i Malaga odigrali su svoj duel u okviru 15. kola španske Primere, a domaći su velikim preokretom u završnici došli do pobjede.

Real Sociedad je na svojoj Anoeti ugostio ekipu Malage, a susret je okončan rezultatom 3:2, u korist domaćih. U 10. minuti Argentinac, Martin Demichelis, donio je prednost domaćoj ekipi, poslavši loptu iza leđa svog golmana. Međutim, Malaga se brzo vraća u ovaj susret preko Salomona Rondona, koji pogađa u 21. minuti, na asistenciju Isca.

Na predah se otišlo pri rezultatu 1:1. Domaća ekipa je imala loptu više u svom posjedu, ali bez konkretne završnice. Drugo poluvrijeme donijelo je nešto brži tempo u igri, a pogodak za veliko slavlje gostiju, postigao je Sebastian Fernandez u 59. minuti. To je bio drugi ovosezonski pogodak za urugvajskog napadača.

U samom finišu, dogodila se prava drama. Prvo je Carlos Vela izjednačio rezultat u 89. minuti, a to je bio drugi gol Meksikanca u ovoj sezoni. Kada se činilo da će bodovi biti raspodijeljeni između ova dva protivnika, Diego Ifran donosi nevjerovatni preokret i postavlja konačnih 3:2, u korist ekipe iz San Sebastiana.

Malaga je tako prekinula seriju od četiri utakmice bez poraza, a Real Sociedad je ovom pobjedom pobjegao iz opasne zone.

Španska Primera, 15. kolo (nedjelja):
Real Sociedad - Malaga 3:2 (Demichelis ag. 10, Vela 89, Ifran 90+1 / Rondon 21, Fernandez 59)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.