Veliki skandal: Predsjednik saveza seksualno zlostavljao fudbalerke
cxdesbouquets / Twitter

17-godišnjakinji uzeo nevinost

Veliki skandal: Predsjednik saveza seksualno zlostavljao fudbalerke

Britanski časopis The Guardian objavio je skandaloznu priču o predsjedniku Haitijskog fudbalskog saveza Yvesu Jean-Bartu.

Jean-Bart, koji je poznat i po nadimku Dadou, suočio se s optužbama da je seksualno napastovao fudbalerke u trening-kampu Haitija, a priča koja je sve zatekla odvijala se punih pet godina.

Pomenuti list piše kako je Jean-Bart imao 'posebnu curu' koja je za njega vršila pritisak na djevojke da imaju seks s njim.

"Predsjednik bi vidio lijepu djevojku, a zatim bi poslao tu ženu da ode k njoj i zaprijeti joj da će je izbaciti iz trening-kampa. Jedini način da ostane bio je da ode do Dadoua i razgovara s njim. A tada nije bilo drugog rješenja nego da spava s njim", navodi se u tekstu objavljenom u Guardianu.

Guardianova priča ide još dalje, ovaj list otkriva da je Jean-Bart jednu od fudbalerki prisilio i na pobačaj.

"Jedna od najboljih mladih igračica je izgubila nevinost da Jean-Bartom kada je imala 17 godina. Morala je pobaciti."

Fudbalerke koje žive u trening-kampu obično su tinejdžerice spašene 's ulice'. Priča koja bi trebala biti lijepa, postala je šokantna, zastrašujuća i nevjerovatna. To ističe i jedan od trenera koji je radio tu, koji je, između ostalog, kazao da su uvjeti za život grozni, da u jednoj sobi spava po deset djevojčica, da nema čistih plahti...

Navode o seksualnom zlostavljanju u međuvremenu Jean-Bart je negirao.

Promo

Top Komentari

Arnel925
Možda je bila neka vrsta treninga.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi