Veliki turski derbi bez pobjednika
Kazim Kazim i Korkmaz u duelu

Veliki turski derbi bez pobjednika

Završena su i posljednja dva susreta današnjeg programa, u okviru 11. kola turske Superlige.

Inonu stadion je bio domaćin velikog spektakla, u kojem su se sastale ekipe Besiktasa i Galatasaraya. Nažalost, gledatelji nisu mogli uživati u golovima, jer je susret okončan rezultatom 0:0.

Ipak, Besiktas je imao nekoliko solidnih prilika, koje nisu uspjeli iskoristiti, prije svega, Hugo Almeida i Ricardo Quaresma. Obje ekipa su napredovale za po jedno mjesto, nakon večerašnjeg remija.

Gaziantepsor je dočekao momčad Manisaspora, a susret je završio bez pobjednika. Olcan Adin je već u drugoj minuti donio prednost Gaziantepsporu. Taj rezultat je bio aktuelan sve do 88. minute, kada je Isaac Promise zaledio domaće navijače, postavivši konačnih 1:1.

Gaziantepspor je došao do vrijednog boda, a sada ih od opasne zone dijele 2 boda. Manisa se i dalje nalazi u samom vrhu tabele, te će nastaviti borbu za prvaka Turske.

Turska Superliga, 11. kolo (nedjelja):
Besiktas - Galatasaray 0:0
Gaziantepspor - Manisaspor 2:0 (Olcan 2 / Promise 88)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.