Veliko prizanje za Busquetsa

Veliko prizanje za Busquetsa

Vezni nogometaš Barcelone i španske reprezentacije Sergio Busquets dobio je u svom rodnom gradu Badia del Vallesu stadion koji je nazvan njegovim imenom.

"Vrlo sam ponosan što mi je ukazana ovakva čast. Ovdje sam započeo učiti o vrijednostima poput poniznosti i napornog rada", kazao je 22-godišnji Busquets za AS.

Na svečanoj ceremoniji u njegovu čast nazočio je i njegov klupski suigrač Xavi Hernandez.

Busquets je član Barcelone od 2008. godine, a s tim klubom je osvojio dva naslova španskog prvaka, kao i Ligu prvaka 2009. godine.

Za reprezentaciju je nastupio 27 puta, a bio je član momčad koja je prošle godine u Južnoj Africi osvojila naslov svjetskog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti