Veliko priznanje za Luku Modrića

Postao novi kapiten Hrvatske

Veliko priznanje za Luku Modrića

Dugogodišnji kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna oprostio se od nacionalnog tima nakon završetka Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Hrvatski Nogometni Savez je danas zvanično imenovao i njegovog nasljednika, a ta čast je očekivano pripala Luki Modriću.

"Ponosan sam, ovo je velika čast. Drago mi je što sam postao novi kapiten svoje reprezentacije i osjećaj je zaista fenomenalan", rekao je Modrić.

Luka Modrić (30) je za reprezentaciju Hrvatske debitovao 1. marta 2006. godine, a do sada je odigrao 93 utakmice i postigao 11 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi