Veloso: Bio sam uvjeren da ću pogoditi

Ronaldo mu dopustio da izvede slobodnjak

Veloso: Bio sam uvjeren da ću pogoditi

Edmir Škorić

Veznjak talijanske Genove, Miguel Veloso, također je odigrao sjajnu partiju u visokoj pobjedi njegovog Portugala nad Bosnom i Hercegovinom.

Portugalci su na Da Lužu u Lisabonu sinoć očitali lekciju našim Zmajevima. Zasluženo su, rezultatom 6:2, došli do Evropskog prvenstva, koje se naredne godine igra u Poljskoj i Ukrajini.

Veloso je dobio priliku da izvede slobodni udarac u 80. minuti, a ishod svega bio je prekrasan pogodak.

"Bio sam uvjeren da mogu postići gol i Ronaldo mi je prepustio da pucam", rekao je Veloso, koji je zadovoljan nastupima u dresu svog kluba Genove.

"Stvari su se sredile. Malesani (trener Genove, op.a) mi je dao puno povjerenje".

Na pitanje da li je siguran u svoje mjesto u portugalskoj reprezentaciji za EURO, Veloso odgovara: "Ništa nije zajamčeno. Moram nastaviti raditi".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.