Vels sa jednim centarforom napada Srbiju

Problemi za Colemana pred meč odluke

Vels sa jednim centarforom napada Srbiju

D. Vejo

Fudbalska reprezentacija Velsa sutra igra jedan od važnijih mečeva, ako ne i najvažniji u tekućim kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a gdje će biti gost selekciji Srbije.

Selektor Velsa Chris Coleman uoči susreta sa Orlovima, muku muču sa igračkim kadrom.

Gareth Bale će propustiti utakmicu zbog kartona, a Hal Robson-Kanu se danas povukao iz nacionalnog tima zbog povrede noge.

Coleman je morao pod hitno da reaguje, pa je tako zvanični poziv uputio mladom krilnom napadaču Swansea Danielu Jamesu koji ima svega 19 godina.

Velšani nemaju mnogo prostora za kalkuaciju. Poraz bi ih gotovo pa udaljio iz dalje borbe za Svjetsko prvenstvo, imajući u vidu da zaostaju četiri boda za vodećim dvojcem Srbijom i Republikom Irskom.

Jedini klasični centarfor na Colemanovom spisku jeste Sam Vokes, član Burnleya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi