Velšani za svaki Baleov nastup dobijaju po milion eura

Kinezi časte

Velšani za svaki Baleov nastup dobijaju po milion eura

Edmir Škorić

U martu Kina organizuje prijateljski turnir, a glavna zvijezda bi trebao da bude Gareth Bale.

Velška reprezentacija putovat će u Kinu da odigra prijateljske utakmice i masno će zaraditi, ali organizatori su spremni da plate dodatnih milion eura samo zbog Baleovog nastupa.

Bale ne bi trebao imati prepreku jer će se meč igrati u FIFA terminu, pa Real Madrid neće braniti svojoj zvijezdi odlazak na reprezentativnu akciju. Mada, treba imati u obzir daljinu puta, zgusnut raspored i ko zna koliko Bale ima želju da igra dodatne mečeve.

Kinezi žele da priušte svojim navijačima spektakl i da uživo gledaju Balea, a Velški nogometni savez će inkasirati dodatni milion eura za svaki njegov nastup.

Vels će, ovisni od rezultata, na turniru u Kini igrati i protiv Urugvaja ili Češke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi