Venezuela prvi test za Samuraje

Prijateljski meč

Venezuela prvi test za Samuraje

Edmir Škorić

Japan će svoju prvu provjeru pred Svjetsko prvenstvo imati u februaru naredne godine, kada će odmjeriti snage s Venezuelom.

Na mundijalu koji počinje 11. juna naredne godine nastupit će i Japan i to zajedno u skupini sa Danskom, Holandijom i Kamerunom. Iako Venezuela dolazi iz Južne Amerike, dok su nabrojane reprezentacije iz Evrope i Afrike, selektoru Takeshi Okadi je izuzetno drago zbog ovog okršaja.

"Protiv ekipa iz Južne Amerike uvijek pristupate sa željom da pobijedite. Ova utakmica će pomoći da se dodatno spremimo za Južnoafričku Republiku", kazao je Okada.

Samuraji se nadaju da će organizacija ovog meča biti na visokom nivou, a Japan će u februaru igrati i protiv Kine, Hong Konga i Južne Koreje i to u okviru istočnoazijskog prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.