Verbalni sukob Mourinha i Villas-Boasa

Uoči londonskog derbija

Verbalni sukob Mourinha i Villas-Boasa

Adnan Beganović

Derbi 6. kola Premiershipa sutra će odigrati Tottenham i Chelsea, a uoči istog došlo je i do verbalnog okršaja Josea Mourinha i Andre Villas-Boasa.

Naime, menadžer Tottenhama je sedam godina radio kao Mourinhov pomoćnik, a do njihovog razlaza je došlo, kako tvrdi Boas, zbog Mourinhovog nerazumijevanja.

"Do našeg razlaza je došlo kada sam osjetio da sam pun ambicija i da mogu donijeti nešto novo, odnosno kada sam se želio jače uključiti u poslove koje sam u to vrijeme obavljao. Jednostavno, osjećao sam da mogu ponuditi mnogo više. Međutim, Mourinho nije osjećao potrebu za tim, pa smo se nakon saradnje u Interu i razišli. Prije toga smo imali izvanredan lični i profesionalni odnos, no danas ga nemamo", izjavio je Villas-Boas.

S druge strane Mourinho se nije želio upustiti u diskusiju putem medija i kratko je poručio:

"O tome ne bih pričao s medijima jer to su lične stvari. Briga me šta govori Villas-Boas, to me jednostavno ne zanima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.