Vermaelen: Arsenal može i do naslova

Belgijanac optimista

Vermaelen: Arsenal može i do naslova

Belgijski internacionalac Thomas Vermaelen vjeruje kako Arsenal može sa postojećim sastavom do naslova prvaka, ukoliko ne bude novih odlazaka iz kluba.

Vermaelen smatra kako je sadašnja ekipa Arsenala dovoljno talentovana i dobra, da može prekinuti sedmogodišnji post u osvajanju titula, bez obzira na odlaske Cesca Fabregasa i Samira Nasrija ovog ljeta.

"Ukoliko kao ekipa ostanemo dugo na okupu, to je šansa da se razvijamo i postajemo bolji. Ukoliko bi sadašnja ekipa ostala na okupu, to bi bilo sjajno za klub. Mislim da ovaj sastav Arsenala, bez nekih velikih pojačanja, može biti konkurent za naslov prvaka", rekao je nekadašnji stoper amsterdamskog Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.