Vermaelen: Mislim da možemo nešto postići

Reprezentativac Belgije

Vermaelen: Mislim da možemo nešto postići

Edmir Škorić

Štoper Arsenala i reprezetnacije Belgije Thomas Vermaelen uvjeren je kako je došlo vrijeme da njegova reprezetnacija pokaže šta je u stanju napraviti u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Belgija će u kvalifikacionoj grupi igrati zajedno s Njemačkom, Turskom, Austrijom, Kazahstanom i Azerbejdžanom. Arsenalov defanzivac i reprezentativac Belgije Thomas Vermaelen veoma dobro zna kakav ih posao očekuje.

"U žrijebu smo dobili Njemačku, Tursku, Austriju, Kazahstan i Azerbejdžan. Znamo da neće biti lakih protivnika, jer smo se nalazili u četvrtom šeširu, tako da uvijek dobijete dva teška protivnika, a vjerovatno i trećeg", kazao je Vermaelen u razgovoru za službenu klupsku stranicu.

"Znamo sve o Njemačkoj, također znam da je Turska jaka, jer smo već igrali s njima u prošlim kvalifikacijama. No, talentirana smo momčad i ako želimo napredovati moramo pobjeđivati velike reprezentacije. Mislim da to možemo učiniti, jer smo sada malo iskusniji i neki naši igrači igraju na najvišem nivou. Prije dvije ili tri godine govorili su da je naša ekipa talentirana, no rezultata nije bilo. Ali sada mislim da možemo nešto postići", dodao je bivši igrač Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.