Vermaelen mora na operaciju

Vermaelen mora na operaciju

Povratak Thomasa Vermaelena na teren opet je pomjeren. Stoper Arsenala i belgijske reprezentacije morat će operisati Ahilovi tetivu što će ga udaljiti sa zelenih travnjaka šest sedmica.

Vermaelen će u utorak u Švedskoj biti podvrgnut operaciji. Problem stvara mala tetiva iza Ahilove tetive. Tačan datum povratka na teren nije poznat, ali oporavak bi trebao trajati između četiri i šest sedmica.

Posljednji put, 25-godišnji stoper dres Arsenala je nosio 28. augusta prošle godine u utakmici protiv Blackburna. Povrijedio se nastupajući za belgijsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u utakmici protiv Turske.

Topnici su veoma oslabljeni u zadnjoj liniji, a osim Vermaelena povrijeđen je i Sebastien Squillaci. Zbog toga, Arsene Wenger bi mogao biti aktivan u januarskom prelaznom roku, a već se pominje nekoliko imena koja bi mogla popuniti rupu na stoperskoj poziciji.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.